Intrebari Frecvente

Cum pot comanda?

Este foarte simplu să comanzi la noi pe site. După ce ai pus articolele dorite în coșul de cumpărături, apasă butonul “Finalizare comandă”. Apoi trebuie să parcurgi cei trei pași al procesului de comandă (Adresă - Metodă de plată - Confirmare), după care poți finaliza comanda.

Cum pot vedea comenzile plasate?

În cazul în care dorești să verifici dacă comanda ta a fost trimisă corect, o poți vizualiza în confirmarea de comandă pe care am transmis-o prin e-mail. Dacă ai întrebări despre comanda ta sau dacă aceasta nu a fost plasată corect, poți contacta oricând serviciul nostru de relații cu clienții prin telefon 0753369470 sau e-mail hello@fancymeli.com

Ce se intampla după ce finalizez comanda?

După finalizarea comenzii vei primi un email de confirmare. După confirmarea comenzii produsele vor fi ambalate și expediate către tine, vei primi un link și un număr de comandă pentru a putea verifica starea livrării.

In cat timp se va expedia comanda?

De la primirea e-mailului de confirmare, comenzile plasate pana în ora 14:00 de Luni-Vineri se vor expedia în aceeași zi. Comenzile plasate după ora 14:00 vor fi expediate a doua zi lucrătoare, iar comenzile plasate în weekend vor fi plasate luni.

Ce fac dacă articolul dorit nu mai este pe stoc?

Numărul de articole pe care îl comandam de la furnizorii noștri este limitat. În cazul în care se înregistrează anulari și retururi, stocul produselor se actualizează pe site în maximum 24h.

Se poate comanda telefonic?

Comenzile  se fac doar online, însă poți apela numărul 0753369470 și un consultant FancyMeli te va îndruma pas cu pas.

Care este termenul de livrare?

Livrarea se face în 1-3 zile lucrătoare de la plasarea comenzii. Veți fi anunțat în momentul expedierii printr-un email, unde se va regasi numărul de AWB al coletului, care poate fi urmarit pe site-ul urgentcargus.ro sau sameday.ro .Nu ne asumăm răspunderea pentru întârzieri care nu depind de noi (ex. Black Friday, întârzieri din cauza logisticii flotei Urgent Cargus sau Same Day, zile legale de sărbătoare), însa vom face tot posibilul să vă ajutăm în remedierea unei astfel de situații. Livrarea coletelor se face de Luni - Vineri.

Cum îmi pot urmări comanda?

Pentru a verifica starea de livrare a comenzii tale, deschide confirmarea de expediere pe care ai primit-o pe email și apasă pe link-ul de tracking. Pentru fiecare colet expediat către tine, primești o confirmare de expediere, inclusiv un link și un număr de comandă pentru urmărirea expedierii.

Prin ce firma de curierat se livrează comanda mea?

Livrarea se face prin firmele de curierat SameDay și UrgentCargus.

Ce semnifică prețul de reprezentanta care este afișat alături de prețul produsului?

Prețul de reprezentanta - semnifica prețul recomandat de furnizorii noștri. Acest preț este afișat pentru evaluarea comparativă și calitativă a produsului și îl vei găsi sub prețul practicat de FancyMeli.