Politica de retur - FancyMeli.ro

 Cum trimit un retur?

Fiecare expediție este însoțită de o notă de livrare și de toate documentele pentru retur. In cazul în care în colet nu se regaseste documentatia pentru retur se vor regasii toate datele în formularul de retur atasat în categoria informatii la politica de retur.  Pentru a returna un articol vei folosii formularul de retur. La retur, te rugăm să fii atent să returnezi într-un colet doar articolele indicate în nota de livrare. În caz contrar, asocierea și rambursarea retururilor tale poate dura mai mult. Trimiterea mai multor colete de retur poate implica costuri suplimentare.

ATENȚIE!!!
Costumele de baie nu se returneză!
Conform legistatiei in vigoare, articolele vestimentare (chiloti, sutiene, body-uri, stockings, manusi) nu se accepta a fi returnate! Daca vorbim de pantaloni, fuste, rochii, pulovare, geci, paltoane, etc, acestea se pot returna legal in termen de 14-30 de zile conform legislatiei in vigoare, dar in anumite conditii ( cumparatorul suporta in totalitate cheltuielile cu transportul si isi asuma, ca acel produs sa fie in starea in care a fost primit, adica cu eticheta atasata, in ambalajul original. Daca la primirea returului, acest articol prezinta urma de fond de ten, miroase a parfum, are semne cum ca a fost agatat, sau mai grav, patat de anumite sosuri, uleiuri si urme cum ca s-a incercat curatarea lui in zona respectiva, cu respect se retine o anumita suma de bani sau chiar si integral, din ceea ce trebuia a fi restituit in cont bancar in termen de 10-14 zile conform legii.

Este foarte simplu să returnezi:

Așezi articolele în colet în ambalajul lor original.

Te asiguri ca sunt respectate toate conditiile pentru retur

Adaugi în colet formularul de retur.

Suni la Urgent Cargus la numărul de telefon 0219330 valabil pentru București sau la 0219282 pentru provincie pentru a face cererea de efectuare a returului.

Vă rugăm să specificați că doriți  serviciul standard de retur, cu plata la firma ONEPADS SRL, Strada Portului, bl. Y2, scara B Mangalia, jud. Constanta cod postal 905500. Dimeniunile coletului  sunt în mod normal de 30/40/5 cm cu greutatea de maxim 1 kg. Nu vor fi acceptate retururile facute cu alte firme de curierat si cele în care nu a fost specificat serviciul standard de retur, cu plata la firma.

Dacă ai întrebări, contactează direct serviciul nostru de relații cu clienții, fie prin e-mail sau prin telefon. Pentru apelurile telefonice din străinătate, pot fi percepute taxe.

După verificarea articolelor returnate, suma facturată vă va fi restituită prin metoda de plată pe care ai folosit-o inițial sau cea completatat in formularul de retur.Te rugăm să returnezi articolele în starea în care le-ai primit si sa completezi formularul cu multa atentie. 

Ce condiții trebuie să îndeplinească produsul returnat?

Condiția acceptarii returului este ca produsele sa fie în aceeași stare în care au fost livrate (sa nu fie deteriorate, sa nu prezinte semne de purtare, sa aibă toate etichetele intacte, amblajul sa nu fie deteriorat).

Din cauza naturii delicate a produselor comercializate, ne rezervam dreptul sa refuzam orice produs returnat desigilat care nu poate fi revandut ca nou, intrucat poate pune în pericol sanatatea cumparatorilor, din aceelasi motiv costumele de baie si lenjeria intima nu se poate returna. 

Îti recomandam sa probezi produsele fără îndepărtarea etichetei detasabile. Trebuie sa mai stii ca returul produsului fără eticheta de compoziție nu poate fi acceptat. Produsele marcate în formularul de retur trebuie predate integral curierului, exact cum au fost bifate în site la solicitarea returului. Dacă în coletul de retur se afla produse diferite fata de cele din formularul completat, după verificarea pachetului de către curier, preluarea va fi refuzată.

Cât timp durează primirea banilor înapoi pentru retur?

De îndată ce am primit și verificat returul, suma facturată va fi restituită în decurs de 14 zile.

Ce se întamplă dacă refuzi sau uiți să ridici coletul?

Impactul asupra mediului înconjurator este destul de mare. Aici intra: materiale irosite pentru ambalare, mașini în trafic pentru livrare, munca oamenilor din depozit care pregătesc produsul ca mai apoi sa-l despacheteze și mai ales. Cât timp produsul este blocat într-o comandă neridicată, alt client s-ar putea bucura de el.

Ce modalitate se va folosii pentru restituirea banilor?

Se va folosi metoda de plata pe care ai ales-o atunci când ai plasat comanda

Restituirea banilor are loc întotdeauna prin metoda de plată pe care ai folosit-o la plasarea comenzii. În cazul plății prin card de credit, suma va fi virată în contul tău atașat cardului. La plata prin Stripe, va fi creditat contul tău bancar. Dacă ai optat pentru plata ramburs, te rugăm să introduci datele bancare (IBAN & SWIFT) în contul formularul de retur. De îndată ce primim produsul returnat, îți vom vira banii în cont. Tranzacția bancară poate dura însă câteva zile. În cazul în care ai întrebări, poți contacta în orice moment serviciul nostru de relații cu clienții. Te ajutăm cu plăcere.

In cât timp va veni curierul să ridice coletul?

Curierul va ajunge la tine în 3-5 zile lucrătoare de la înregistrarea cererii de retur.

Cine plătește costul returului?

Costurile asociate returnării produselor vor fi suportate de către dumneavoastră.

In cate zile se poate efectua returul unui articol?

Returul unui colet se poate efectua în maxim 30 de zile de la data achiziționării produsului. 

Care este adresa pentru efectuarea unui retur?

Toate datele pentru efectuarea returului se vor regasii în formularul de retur.

 

Descarca formular de retur